LAPÒNIA, CAP NORD i ILLES LOFOTEN / VESTERALEN

El sol de mitjanit entre la màgia del paisatge escandinau.

DIA 1: BARCELONA – ROVANIEMI

Sortida en vol regular amb destinació Helsinki per connectar amb un vol domèstic que ens durà a Rovaniemi, capital de la Lapònia finlandesa. Sopar i allotjament.

DIA 2: ROVANIEMI  

Jornada en pensió completa destinada a conèixer aquesta peculiar ciutat reconstruïda després de la 2ª Guerra Mundial segons un plànol urbanístic de l’arquitecte Alvar Aalto que emula la forma d’una banya de ren i que s’aixeca a la confluència dels rius Kemi i Ounasjoki. Visitarem el Museu de cultura lapona Artikum, el típic poblet de Santa Claus i una granja de Rens / Huskies.

DIA 3: ROVANIEMI – TANKAVAARA – HONNINSVAG (Cap Nord)

Després d’esmorzar marxarem en la nostra furgoneta direcció nord fins a Tankavaara on experimentarem l’activitat de buscar or com havien fet antigament els buscadors. Dinar i continuació per carreteres envoltades de boscos i immensos llacs per arribar a Honninsvag, ja en territori norueg. Avui serà la consagració amb la mare natura: entre un paisatge cada vegada més inhòspit però no menys impactant obert al Mar de Barents a través dels fiords, ens acostarem havent sopat a l’extrem més septentrional del continent europeu per contemplar el Sol de Mitjanit, tot i desitjant que el cel no estigui ennuvolat… 

DIA 4: HONNINSVÂG – ALTA -TROMSO

Després d’esmorzar, sortida direcció sud-oest seguint la línia de la costa fins a Alta on dinarem i coneixerem la recentment construïda Catedral de les Aurores Boreals. Seguirem fins la ciutat de Tromso on soparem i ens allotjarem.

DIA 5: TROMSO – Ferrys – ANDENES (ILLES VESTERALEN) – SVOLVAER (ILLES LOFOTEN)

En direcció sud, circularem al llarg de les Illes Vesteralen i Lofoten, parant per dinar a Andenes, curiosa població orientada al nord que viu d’esquenes al sol. Continuació fins a Svolvaer entre elevades muntanyes que moren directament al mar i poblets mariners de cases plenes de colors. Sopar i allotjament.

DIA 6: SVOLVAER – Â – SVOLVAER

Avui arribarem a l’extrem més meridional de la Illes Lofoten, en concret, a la població d’Â on dinarem. Retorn a Svolvaer i temps lliure per gaudir de la tranquilitat immersa en aquest paratge mariner i muntanyenc. Sopar i allotjament.

DIA 7: SVOLVAER – NARVIK

Després d’esmorzar, ens endinsarem de nou cap al continent fins arribar a Narvik, important ciutat portuària on dinarem i que contemplarem des de 656 metres d’alçada gràcies al seu telefèric. Sopar i allotjament.

DIA 8: NARVIK – KIRUNA – ROVANIEMI

Inici després d’esmorzar de la ruta direcció est que, a través dels Alps Escandinaus, ens endinsarà a Suècia fins a Kiruna, ciutat on visitarem les seves importants mines de ferro. Havent dinat, continuació per la Lapònia fins arribar a Finlàndia per sopar i allotjar-no a Rovaniemi.

DIA 9: ROVANIEMI – BARCELONA

Esmorzar i trasllat a l’aeroport per prendre el vol domèstic que ens durà a Helsinki per connectar amb un vol de línia regular fins a Barcelona. Fi dels nostres serveis.