CASTELLS DEL LOIRA I ALVÈRNIA TOT INCLÓS EN PENSIÓ COMPLETA

DIA 1: BADALONA – TOULOUSE / MONTAUBAN – LIMOGES

Inici del nostre viatge fins arribar al departament de l’Haute Garonne per dinar. Continuarem després fins arribar a Limoges, famosa ciutat per la seva porcellana, on soparem i ens allotjarem, havent fet prèviament un recomanable passeig a peu pels seus carrers.

DIA 2: LIMOGES – POITIERS – TOURS

Després d’esmorzar, seguirem direcció nord fins arribar a Poitiers, petita ciutat farcida d’història i monuments que descobrirem a més de dinar-hi. Continuació de l’itinerari cap a Tours, capital departamental que anirem coneixent gradualment i que esdevindrà el camp base de la nostra ruta castellera. Sopar i allotjament.

DIA 3: TOURS – Castell de CHAMBORD – BLOISE – Castell de CHAUMONT – TOURS

Jornada dedicada a visitar dos dels castells-palau més interessants ubicats a la riba del riu Loira. Passejarem breument per Blois on dinarem.

DIA 4: TOURS – Castell de CHENONCEAU – AMBOISE – Castell de VILLANDRY – TOURS

Segona jornada consagrada als magnífics castells-palau herència del poder vinculat a la noblesa i a la monarquia del regne de França. A Amboise dinarem i coneixerem la residència on Leonardo da Vinci va viure els darrers anys de la seva vida al servei del rei Francesc I, la casa Clos Lucé.

DIA 5: TOURS – VICHY – RIOM – CLERMONT-FERRAND

Canvi d’entorn que es farà palés quan arribem a la ciutat-balneari de Vichy, manifestació evident per igual del poder nobiliari i monàrquic, però en un context paisatgístic, polític i històric completament diferent al conegut els dies anteriors del nostre recorregut. Dinar i breu parada a la població de Riom, abans d’arribar a Clermont-Ferrand, següent camp base ubicat en aquest cas a la regió volcànica de l’Alvèrnia. Sopar i allotjament.

DIA 6: CLERMONT-FERRAND i rodalies

Descobrirem la capital de l’Alvèrnia en diferents etapes, destacant la seva catedral negra construïda amb pedra volcànica i pujarem al PUY de DÔME, antic cràter d’un dels nombrosos volcans que contemplarem des d’aquest elevat cim. Dinar i continuació entre la bellesa natural que ens ofereix el Massís Central per descobrir els llacs Pavin i Chambon, a més de la bonica població de Saint Nectaire. Retorn a Clermont-Ferrand per sopar i dormir.

DIA 7: CLERMONT-FERRAND – LA CHAISE DIEU – LE PUY EN VÉLAY – SAINT FLOUR / SALERS

Avant-darrer dia del nostre viatge igualment carregat de sensacions i experiències, com les que viurem a l’Abadia de la Chaise Dieu i a la monumental població de Le Puy en Vélay que visitarem després de dinar per descobrir la seva incomparable catedral i accedir a l’escultura gegantina de Nôtre dame de France. Continuació fins a Saint-Flour / Salers on soparem i ens allotjarem.

DIA 8: SAINT FLOUR / SALERS – MILLAU – BADALONA

Matí destinat a passejar per un dels pobles més formosos de França: Salers i continuació direcció sud per dinar a Millau, als peus del pont més espectacular i imponent que l’ésser humà ha construit mai. Seguiment de la ruta fins arribar a Badalona al vespre i fi dels nostre serveis.